Wat is doet een Fragrance lamp?

Een Fragrance Lamp elimineert "slechte" luchtjes en reinigt de lucht via een proces dat catalytic oxidatie heet. In de steen zitten metalen verwerkt, o.a. Platinum, deze metalen hebben een magnetische werking op elkaar. Als de steen (in de pot) in gebruik is, wordt deze meer dan 200 graden Celsius warm. Met deze hoge temperaturen vindt catalystische oxidatie plaats in de steen. Deze reactie zuivert de lucht en vernietigt vieze geurtjes in de omgeving (zoals kookgeuren, huisdiergeuren, rook,...).

Deze methode van lucht reiniging en zuivering stamt uit de 19e eeuw waar het in ziekenhuizen werd gebruikt om de lucht te zuiveren van vieze geurtjes en bacteriën. Nu profiteert u niet alleen van de reinigende werking van de Diffuser, maar kunt u ook nog eens genieten van uw favoriete geur van Ashleigh & Burwood.

De Fragrance Lamp reinigt de lucht o.a. van: rook geur (sigaretten), brandgeur, etensgeuren, huisdiergeuren en alle andere geuren die in een huis schuilen.

Hoe gebruikt u de Fragance Lamp?

Stap 1

Plaats de Fragrance Lamp op een stabiele ondergrond ( het beste ook op een schotel of onderzetter om het vlekken na morsen te voorkomen ). Vul de Fragrance Lamp tot 2/3. De Fragrance Lamp mag niet tot de rand worden gevuld. (In de cadeau doos zit een blaadje met de gebruiksaanwijzing in verschillende talen o.a. Nederlands.)

Stap 2

Plaats de lont (voor gebruik 30 tot 45 minuten in de Diffuser olie laten weken) en steek de steen nadien aan. Laat de vlam 2 minuten branden. Blaas de vlam na 2 minuten uit. (Laat de vlam nooit branden zonder toezicht!)

Stap 3

Plaats de ventilerende deksel op de Fragrance Lamp. De Fragrance Lamp verspreidt nu uw favoriete geur en zuivert de lucht.

Stap 4

Om de diffuser helemaal te doven haal u de ventilerende deksel eraf (pas op, heet!) en plaatst de erbij geleverde solide dopje over de steen, hierdoor krijgt de steen geen zuurstof meer en zal hij uit gaan. Het beste kunt u bij het oppakken een doekje gebruiken.

Is de geur iets te sterk?
Meng wat neutral door de olie in de pot om de geur zachter te maken. Hoe meer neutral u toevoegt hoe zachter de geur wordt.

 

OPMERKING: De lampen kunnen bekend staan ​​als katalytische lampen, katalytische geurlampen, effusielampen of gewoon als geurlampen.

We raden aan om bij het wisselen van geur de lont van de lamp te verwijderen en de lont aan de lucht te laten drogen voordat u hem in een andere geur plaatst.

We raden ook aan om bij het gebruik van de lamp de lamp niet te verbranden totdat deze droog is, omdat dit de lont kan beschadigen.

Onderhoud en reiniging van de Ashleigh & Burwoodlampen:

Zorg voor je Ashleigh & Burwood geurlamp

De buitenkant van uw Ashleigh & Burwood-geurlamp kan eenvoudig worden gereinigd met een gepatenteerd meubel- of glaspoetsmiddel. Zorg er altijd voor dat de dop op de lamp zit en dat de bovenkant is afgekoeld voordat u deze schoonmaakt.

Reiniging van de steen / pit-constructie

Gebruik deze methode als u de volgende problemen heeft:

 • Je lont licht niet op
 • Je lont wordt niet heet
 • Je lont blijft 2-3 minuten niet branden
 • Je krijgt geen goede geurworp

Als u de bovenstaande problemen ondervindt, is uw lont mogelijk geblokkeerd.

 1. Haal je steen / lont uit je lamp en doe het in een keramische kom / beker (wees voorzichtig als je dit doet, want je lont wordt doordrenkt met Lampgeur), zorg ervoor dat het oppervlak eronder bedekt is.
 2. Giet je Lamp Fragrance in je kom / kopje en vul tot 2-3 cm vol.
 3. Dek af met huishoudfolie en zet op een koele, donkere plaats. Laat 24 uur staan.
 4. Plaats de lont terug in uw Lamp, rekening houdend met het touwgedeelte van de lont zal worden gedrenkt in Lampgeur, dus wees opnieuw voorzichtig met druipen.
 5. Plaats de snuifdop terug en laat 10 minuten staan.
 6. Steek na 10 minuten de lont aan. Wees voorzichtig, want in eerste instantie zal de vlam vrij hoog zijn (tot 7,5 cm).
 7. Gebruik uw lamp weer zoals normaal!

 

Geschiedenis van een Katalystische geurlamp?

De oorspronkelijke lamptechnologie dateert van meer dan 120 jaar, toen een Franse apotheker het katalytische verbrandingsproces ontdekte, en de lampen op grote schaal werden gebruikt om de lucht in ziekenhuizen te helpen desinfecteren en zuiveren, waardoor de overdracht van infecties werd verminderd. In de jaren 1920 kregen ontwerpers de opdracht om esthetische flessen te maken die aan particuliere consumenten werden aangeboden. De Lampen, die voorheen uitsluitend in een industriële omgeving de lucht hadden gereinigd en gezuiverd, kwamen nu de privéwoning binnen.

We hebben de originele technologie gebruikt, aangepast en verfijnd in de loop van de afgelopen 10 jaar of zo, om te creëren wat naar onze mening het beste systeem is dat er is.

Toen de COVID-19-pandemie begon toe te nemen, vroegen we ons meteen af ​​of ons product nuttig zou kunnen zijn, en begonnen we een microbiologisch laboratorium te onderzoeken dat het soort testen kon doen dat nodig was. Eind januari 2020 hebben we een gespecialiseerd Amerikaans laboratorium de opdracht gegeven om onze Lampen specifiek te testen op hun werkzaamheid tegen coronavirus. In juni ontvingen we de geverifieerde resultaten in het definitieve testrapport.

Technologie:

De geurlamp verspreidt geur en zuivert de lucht via een werkwijze die bekend staat als katalytische verbranding.

De katalytische lamp werkt wanneer de katalysator (platina) die aanwezig is op het stenen gedeelte van de lont, wordt verwarmd, waardoor een katalytische reactie ontstaat met de neutrale navulling of lampgeur en zuurstof, die zichzelf in stand houdt terwijl er een constante toevoer van brandstof en zuurstof is . De vloeistof in de Neutral Refill of Lamp Fragrance wordt via capillaire werking door de katoenen lont opgezogen in de poreuze keramische branderkop, waar de katalyse plaatsvindt, een deel van de vloeistof oxideert en de balans in de lucht vrijkomt (met de geur, indien inbegrepen) ). De verwarmde vloeistof stijgt in de lucht en door convectiestromen wordt snel door de omringende lucht verspreid. Deze technologie is bijzonder effectief om ervoor te zorgen dat de vloeistof wordt uitgestoten in ultrafijne deeltjes die snel opstijgen en zich snel verspreiden.