Probleemoplossingen:

De steen is afgebroken, kan ik hem nog gebruiken?

Als uw steen per ongeluk beschadigd raakt, zal uw lamp niet efficiënt werken. Monteer een nieuwe steen / pit-constructie voordat u uw lamp weer gebruikt.


Mijn steen is lichtgrijs van kleur en licht niet op wat er mis is?

Er wordt geen geur aan de steen afgegeven. Controleer of uw lamp lampgeur bevat, dit is vooral belangrijk bij ondoorzichtige lampen. Controleer ook of de pit volledig in de lamp is gestoken, zodat de onderkant van de pit in de geur zit. Nadat u dit hebt gecontroleerd, plaatst u de snufferdop op de lamp gedurende 20-30 minuten om deze te primen en vervolgens opnieuw aan te steken.

Als de steen donkergrijs / zwart van kleur is en zal oplichten, maar hij produceert een heel kleine vlam maar werkt niet als ik de vlam uitblaas, wat moet ik dan doen?

Geur wordt niet efficiënt aan de steen afgegeven. Controleer of uw lamp geur bevat, dit is vooral belangrijk bij ondoorzichtige lampen. Controleer ook of de pit volledig in de lamp is gestoken, zodat de onderkant van de pit in de geur zit. Nadat u dit hebt gecontroleerd, plaatst u de snufferdop op de lamp gedurende 20-30 minuten om deze te primen en vervolgens opnieuw aan te steken. Als dit niet werkt, is uw steen waarschijnlijk verstopt geraakt door geur. Volg de onderstaande instructies voor "Hoe maak ik de steen schoon?"


De steen is donkergrijs / zwart van kleur maar licht niet op, waarom?

De steen is verstopt geraakt door geur. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat de snuifdop niet op de lamp is geplaatst toen deze niet in gebruik was. De geur is geconcentreerd in de steen waardoor het moeilijk aan te steken is. Volg de onderstaande instructies voor "Hoe maak ik de steen schoon?"


Wat gebeurt er als mijn lamp een grote vlam produceert maar niet blijft werken als deze vlam is gedoofd?

Het is zeer waarschijnlijk dat de vlam was gedoofd voordat de steen zijn werktemperatuur had bereikt. Plaats de snufferdop op de lamp en laat deze 20-30 minuten intrekken. Steek de steen weer aan en laat de vlam 2 - 3 minuten branden alvorens te doven. Houd er rekening mee dat na het ontsteken van de steen het katalytische effect tussen 2 en 3 minuten wordt geoptimaliseerd. Als dit niet werkt, is uw steen waarschijnlijk verstopt. Volg de onderstaande instructies voor "Hoe maak ik de steen schoon?"


Ik zie soms een zwakke witte 'rook' uit mijn lamp komen als ik hem gebruik. Wat is dit?

Er zit een kleine hoeveelheid water in de lampgeur. Af en toe, vooral als er tocht is, kunnen deze waterdamp en / of elementen van de geurstof zelf uit de steen komen.


Waarom daalt het geurniveau ook al heb ik mijn lamp niet gebruikt?

Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat de steen / pit niet correct in de lamp is aangebracht. Als de kraag van de steen / pit niet volledig in uw lamp is gestoken, zal de geur langzaam verdampen. Dit kan ook gebeuren als de snuifdop niet volledig naar beneden is gedrukt om de steen te bedekken. Verwijder de steen / pit en controleer of er geur in uw lamp zit, vul indien nodig bij. Vervang de steen / pit-constructie en zorg ervoor dat de kraag volledig in de nek is gestoken. Doe de snufferdop op en laat 20-30 minuten intrekken om te primen voor gebruik.


Hoe maak ik de steen schoon?

Gebruik deze methode als u de volgende problemen heeft:

 • Je lont licht niet op
 • Je lont wordt niet heet
 • Je lont blijft 2-4 minuten niet branden
 • Je krijgt geen goede geurworp

Als u de bovenstaande problemen ondervindt, is uw lont mogelijk geblokkeerd.

 1. Haal je lont uit je lamp en doe het in een keramische kom / beker (wees voorzichtig als je dit doet, want je lont wordt nat met Lampgeur), zorg ervoor dat het oppervlak eronder bedekt is.
 2. Giet je Lamp Fragrance in je kom / kopje en vul tot 2-3 cm vol.
 3. Dek af met huishoudfolie en zet op een koele, donkere plaats. Laat 24 uur staan.
 4. Plaats de lont terug in uw Lamp, rekening houdend met het touwgedeelte van de lont zal worden gedrenkt in Lampgeur, dus wees opnieuw voorzichtig met druipen.
 5. Plaats de snuifdop terug en laat 10 minuten staan.
 6. Steek na 10 minuten de lont aan. Wees voorzichtig, want in eerste instantie zal de vlam vrij hoog zijn (tot 7,5 cm).
 7. Gebruik uw lamp weer zoals normaal!